Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Uusi pala historiaa

Lotta-kioskiLotta-kioski

 

Yhteydessämme toimii Rantakiven kanssa yhdessä ideoitu Lotta Svärd -kioskin jäljennös, jonka kautta paikallisia nuoria on päässyt ensimmäiseen otteeseen työelämästä.

 

Idea kioskiin lähti kesänä 2017 löydetyn 30-luvun valokuvan pohjalta; samalla paikalla sijaitsevan Lotta-kioskin vieressä seisoo hymyilevä nuori nainen lottapuvussaan kärpässienikatosten keskellä. Kaikki on siis tehty mahdollisimman samankaltaiseksi kuvan tunnelman kanssa, myös ruokatarjoilu mukaanluettuna.

 

Punkaharju BussiPunkaharju BussiTarjolla on alkuperäisten Lotta-kioskien mukaan munkkia ja kahvia, mutta myös suolaisia piirakoita, toasteja sekä jäätelöitä. Myöhemmin kesällä on luvassa myös Rantakiven omia ruokia mahdollista ostaa kioskista.

 

Kioskin seurana vieressä lepää vanha linja-auto, joka liikennöi kesänä 2017 pitkin harjualuetta. Pyrkimys on saada linja-auto uudestaan liikkeelle kuljettamaan turisteja ja paikallisia helposti ympäri kansallismaisemaa. Bussi on peräisin myös 30-luvulta ja on kuuluisa 50-luvulla kuvatusta Tuntemattomasta sotilaasta. 

 

Cafe Rantakivi sijaitsee levikkeellä matkatessa Asemalta kohti Savonlinnaa. Vaatimattoman näköinen punainen mökki tarjoaa itsetehtyä lähiruokaa suurella lämmöllä kauniissa kansallismaisemassa järven rannassa ja yhdistää nerokkaasti luonnonkaunista miljöötä sekä mieleenpainuvia iloisia yksityiskohtia!

 

http://www.caferantakivi.com/