Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Aseman taidelaituri on kulttuurikeskusjossa pääset lähemmäksi taidetta ja historiaa. Pidämme erilaisia näyttelyitä, joissa on esillä sekä tunnettujen, että vähemmän nimeä niittäneiden kotimaisten taiteilijoiden töitä.

 

Taidelaituri avattiin vuonna 2017. Ensimmäisen taiteilijan kunnian sai Miina Äkkijyrkkä. Äkkijyrkän massivinen peltilehmä, Porin vasikka, aseman puoleisella pihalla ja etupihalla vasikkapatsas "Fordista huolimatta" ovat asemalla pysyvästi. 

 

Vuoden 2018 kesänäyttelyn päätaiteilijana toimi expressionimismia edustava Nanna Susi. Mukana myös Keski-Suomalaiset taiteilijat Katja Rauhamäki, Kristian Venäläinen, Päivi Latvala sekä Savonlinnan taidelukion oppilaita.

 

Harjun kesä 2019 -näyttelyn päätaiteilijana edusti Italiassa opiskellut Hannu Palosuo. Mukana oli myös taideryhmä ROP (Rosenlund ja Orava), ketkä toivat veistoksia ympäri asemaympäristöä. Taiteilijapariskunta Rosenlund & Pohjavirta loivat digiprinttejä koristamaan seiniä. Maalari Joni Ahonen naisakvareilleillaan ja lehmämaalauksillaan täytti ulkorakennuksia. Veistoksia tekevä Kipinä-taiteilija Riikka Helminen koristeli pihamaan ilmeikkäillä teräsveistoksillaan. Viime vuodesta tuttu eläinmaalari Päivi Latvala toi uusia kotieläinmaalauksia tuttuun piharakennukseensa. Mukana oli myös runoryhmä Kolkkokollektiivi.


Through a Looking GlassThrough a Looking Glass

Vuoden 2020 näyttelyä, Rakkautta Harjulla, tähditti päätaiteilijana Risto Vilhunen eli Leonardo da Vilhu. Asemalla sijaitseva Vilhun näyttely oli osa hänen 75-vuotis juhlavuotta. Janne Rahusen reticellot ja muut lasiveistokset koristivat kesän ajan aseman sisätilöja, että myöskin ulkorakennuksia. Paikallinen Riitta Miettinen toi palasen Punkaharjua maalauksineen ja grafiikan vedoksilla. Lehmämaalaukset pysyivät myös valikoimassa Sinikka Kervisen öljymaalausten myötä. Juhani Vuorisalmen veistoksia komeili matkatavaramakasiinissa yhdessä Kolkkokollektiivin tilataideteoksen kanssa.

Vuonna 2021 päätaiteilijoina oli Soile Yli-Mäyry ja Markku Salo. Nuori taiteilija kesällä oli Nino Nokelainen ja hän sai myös Aseman Nuoren taiteilijan palkinnon. Meitä ihastuttivat Riitta Mäen akvarellit sekä Aki Suutarin veistokset. Tuula Ahonen esitteli ikoneita ja kokoelmanäyttelynä oli Ilmari Huitin " Metsän Sielu". Leonardo da Vilhun pienet maisemamaalaukset olivat myös esillä tänä vuonna.

Vuonna 2022 päätaitelijat ovat Andy Mc Coy ja Tommi Toija. Lasitaitelija on Heikki Viinikainen. Kesän 2022 nuori taiteilija on Erno Beuker. Maalauksia on esillä Pekka Lappalaiselta. Tini Sauvo tuo näyttelyyn installaatioita ja taideseppä Antti Nieminen veistoksia. Kokoelmanäyttelyinä on Ilmari Huitti ja Kaapo Wirtanen " Interiöörit" sekä prof Pentti Papinahon veistokset. Leonardo da Vilhulta saimme esille " POP Ikoneja". Kesän 2022 näyttelyn nimi on " Asema Rokkaa".