Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Rosenlund & Pohjavirta - digitaalista taidetta

 

Avopari Tuomo Rosenlund ja Johanna Pohjavirta ovat tehneet nimimerkillä Rosenlund & Pohjavirta digitaalisia grafiikanteoksia jo vuodesta 2009 tähän päivään saakka. He yhdistävät teoksissaan perinteistä piirtämistä ja valokuvaa digitaalisen kuvankäsittelyn ohella. Teokset toteutetaan mustesuihkuvedoksina taidekartongille.

 LentoLento

 

Rosenlundin ja Pohjavirran kuvien ideat löytyvät usein luonnosta, kuten puista, maisemista sekä myös ihmisistä. He haluavat liikkua mielen iloisella ja positiivisella puolella tavoitellen tietynlaista harmoniaa ja tasapainoa. Teosten sisältö muodostuu todellisten (valokuvat) ja vapaiden (piirustukset) elementtien kohtaamisesta. Piirretyt elementit sulautetaan valokuvan maailmaan, mikä luo omanlaisen tunnelman teokseen.

 

"Kuvia voi katsoa yksityiskohtaisen tarkasti ja vapaasti tulkiten, erilaiset elementit toimivat symbioosissa, ne korostavat omaa olemustaan vastakohtaisuudessaan."

 

 Johanna PohjavirtaJohanna Pohjavirta

Johanna Pohjavirta on 1970 Porissa syntynyt kuvataiteilija. Pohjavirta on myös opiskellut lisäksi valokuvausta ja onkin toiminut ammattivalokuvaajana vuodesta 1998 saakka. Pohjavirta on perustanut oman valokuvastudion, Studio Dettanin, Tampereen Pyynikille 2010. 

Tuomo RosenlundTuomo Rosenlund
Johannan töitä pääsee näkemään laajemmin: https://www.dettani.fi/johanna-pohjavirta/

 

Tuomo Rosenlund on Tampereella asuva ja työskentelevä kuvataiteilija. Hänellä on ollut 11 työskentelyvuotensa kuvataiteen parissa 25 yksityisnäyttelyä, sekä Suomessa että ulkomailla. Rosenlund harrastaa myös yksin maalaamista, sekä digitaalisen grafiikan luomista avovaimonsa Johanna Pohjavirran kanssa.

Tuomon digitaalinen CV puolestaan löytyy: http://www.tuomorosenlund.fi/CV.html