Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Marko Ruuskanen

 

on ITE-taiteilija eli itseoppinut taiteilija Savonlinnasta. Hänen töitänsä voi nähdä etenkin Savonlinnan eri hautausmailta puiden rungoilta; Ruuskanen tekee nimittäin linnunpönttöjä taiteellisella silmällä.

 

Ensimmäiset taidelinnunpöntöt syntyivät 2010-luvulla hänen tehdessä tavallista linnunpönttöä Savonlinnan hautausmaalle. Ruuskaselle kerrottiin, että pöntössä voisi olla vieläkin jotain lisää. Tästä Ruuskanen sai idean, että voisi tehdä mitä vain ilman rajoituksia. Koristeellisuus lisääntyi pikkuhiljaa ja metalli pääsi myös osaksi materiaaleja. Ruuskanen kehitti myös tekniikan, jolla painavat teokset saisi ripustettua puuhun ilman pelkoa niiden putoamisesta.

 

Pönttöjä on tehty eri aiheiden pohjalta melko laidasta laitaan; iäisyys-, rakkaus- ja enkelipöntöt viestivät ulkomuodoltaan aivan eri asioita ja saaneet inspiraatiota oikeista elämän hetkistä. 

 

Ruuskanen pyrkii viestimään töillään elämän jatkumista. Ei ikuista elämää poismenneille, vaan surevien omaisten elämän jatkuminen. Linnunpöntöt ovat olleet todella pidettyjä ja ihailtuja hautausmaiden kävijöiden keskuudessa ja ovat tuoneet lohtua monille.